Opleidingen / Trainingen & Specialisaties / Groepsmediation

Groepsmediation

Concrete handvatten bij een conflict in een groep

Hoe meer mensen betrokken zijn bij een conflict, hoe complexer de dynamiek. Er zijn veel factoren die elkaar onderling beïnvloeden: Hoe krijg – en houd – je zicht op mogelijke deelconflicten of achterban-problematiek? Wie zijn er wel of niet bij betrokken of zouden er bij betrokken moeten worden? Wie vervult welke rol? Hoe organiseer je wie er praat, wanneer en wie er praat met wie? Als professional wil je weten hoe je effectief sturing geeft aan de complexe dynamiek van conflicten met meerdere partijen of groepen.

Neem een optie
StartdatumData
Duur
Locatie

Een overzicht van de verschillende data:

24 en 25 juni 2024

Een overzicht van de verschillende data:

25 en 26 november 2024

Voor wie is deze training?

De masterclass staat open voor mediators en andere professionals met een rol en verantwoordelijkheid om sturing te geven aan complexe conflicten.
Voor iedereen die mediations begeleidt of gaat begeleiden waarbij meer dan 2 partijen betrokken zijn, of partijen bestaande uit grotere groepen. Denk hierbij aan conflicten in ruimtelijke ordening, aandeelhoudersgeschillen, ondernemingsraden, teams, veel -partijen- overeenkomsten en buurtconflicten.

Lees meer

Programma

Deze masterclass biedt concrete handvatten om effectief aan de slag te kunnen in het dynamische proces van een mediation met veel partijen en de daarbij komende complicerende factoren. Naast korte interactieve inleidingen in de theoretische grondslagen (groepsdynamica, systeemtheorie en cultuurtheorie), doe je ervaring op met concrete praktisch toepasbare (nieuwe) werkvormen. Aan de hand van – bij voorkeur een eigen – casus ga je aan de slag met het maken van een procesontwerp. Het verdient aanbeveling vooraf het boek Groepsmediation te lezen.
De specialisatie biedt ruimte om met eigen lastige situaties en praktijkvraagstukken aan de slag te gaan. Er is gelegenheid voor intervisie op het belangrijkste instrument in groepsmediation: de persoon van de mediator.

Lees meer

Ontdek de kracht van groepsmediation voor constructieve conflictoplossing

Groepsmediation is een effectieve en doeltreffende methode om conflicten binnen een groep op te lossen en de onderlinge relaties te versterken. Of het nu gaat om teamconflicten, organisatieproblemen of geschillen binnen een gemeenschap, groepsmediation biedt een gestructureerde aanpak om tot duurzame oplossingen te komen.

Deze training organiseren wij in samenwerking met De Waart Training.

Lees meer

Duur

Op locatie: 2 opeenvolgende dagen van 09.30 tot 17.00 uur

Kosten

Kosten op locatie: € 1.125,- | vrijgesteld van btw | max. 16 deelenemers | aanbevolen is het boek Groepsmediation ISBN 978-90-12-38030-5

Amersfoort: De Waart Training, Hobbemastraat 38-40

Opleidingspunten

Voor het afronden van deze training ontvangt u opleidingspunten: 12 PO NOvA, 12 PE MfN

Vragen?

Wij staan u graag te woord

Aanmelden

Na afronding:

  • Heeft u inzicht in de complexiteit van groepsconflicten
  • Het vermogen het mediationproces voor groepsconflicten te ontwerpen
  • De beschikking over vaardigheden om het groepsconflict constructief te beïnvloeden
  • Inzicht in de rol van leiderschap bij groepsmediation en wat dat betekent voor jou als mediator
  • Het vermogen om specifieke werkvormen voor complexe groepsmediations adequaat te kunnen inzetten
  • De kennis, vaardigheden en attitude

Wat is groepsmediation?

Groepsmediation is een proces waarbij een neutrale en professionele mediator wordt ingezet om conflicten binnen een groep op te lossen. In plaats van het traditionele confrontatiemodel biedt groepsmediation een collaboratieve aanpak, waarbij alle betrokkenen actief deelnemen aan het vinden van oplossingen. Het doel is om een veilige omgeving te creëren waarin open communicatie wordt bevorderd en waarin gezamenlijk wordt gewerkt aan het vinden van gemeenschappelijke grond.

Lees meer

Voordelen van groepsmediation

1. Effectieve conflictoplossing; groepsmediation biedt een gestructureerd proces voor het identificeren, bespreken en oplossen van conflicten op een constructieve manier.
2. Beter begrip en communicatie; door actieve deelname van alle betrokkenen ontstaat er een beter begrip van elkaars standpunten en wordt de communicatie binnen de groep verbeterd.
3. Teamversterking; het proces versterkt de onderlinge relaties, bevordert teamcohesie en creëert een positieve sfeer binnen de groep.
4. Kostenbesparend alternatief; groepsmediation is vaak sneller en kostenefficiënter dan juridische procedures, waardoor tijd en geld worden bespaard.

Lees meer

Kom in contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij komen graag met u in contact en antwoorden zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie werkdagen.

020 247 55 00 info@adrinstituut.nl

"*" geeft vereiste velden aan