Jacques de Waart

Mediator en trainer

Terug naar overzicht

Medewerkers / Jacques de Waart

Jacques de Waart

Jacques de Waart is mediator sinds 1998. Jacques is trainer en advocaat-mediator (geregistreerd o.a. bij MfN-register, rechterlijke macht, IMI, Raad van State). Als mediator heeft hij een ruime ervaring in het bemiddelen van zeer uiteenlopende geschillen binnen en tussen ondernemingen, maatschappelijke organisaties en overheden.

Hij is gespecialiseerd in eendaagse en in multi party en groepsmediation.

Hij is sinds 2000 nauw betrokken bij de waarborging van de kwaliteit van mediation; was van 2003 tot 2013 bestuurslid (voorzitter) van de Nederlandse Vereniging van Mediation-advocaten (NVVMA) en is medeoprichter (2012) van de Vereniging Corporate Mediation (VCM) en bestuurslid (tot 2018), zoals in 2021 met de Vereniging Zakelijke Mediation (ZAM) gefuseerd tot Platform Businessmediation (PBM). Jacques was betrokken bij de totstandkoming van mediation-wetgeving.

Hij werkte in conflictbemiddeling o.m. in Kroatië, Albanië, Slovenië, Macedonië, Rwanda, DR Congo, Aruba en Ethiopië.

Jacques is één van de auteurs van Models for Mediation, survey and visuals (Boom, 2019), het Handboek Mediation (Sdu, 2005 – 2013), de Toolkit Mediation Advocacy (Boom, 2007) en Groepsmediation, dynamiek, procesontwerp en werkvormen (NMI-kennisreeks, 2008; Sdu Mediationreeks 2015), was medewerker van het tijdschrift Nederlandse Mediation (Wolters Kluwer) en publiceert over mediation onder andere in het Tijdschrift Conflicthantering (Sdu), het Advocatenblad en het Nederlands Juristenblad.

Kom in contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij komen graag met u in contact en antwoorden zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie werkdagen.

020 247 55 00 info@adrinstituut.nl

"*" geeft vereiste velden aan