Nieuws
08 januari 2019

Mr. Coşkun Çörüz nieuwe voorzitter bestuur Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

De Mediatorsfederatie Nederland MfN, stuurde ons vandaag (8 januari 2019) het onderstaande bericht:

Mr. Coşkun Çörüz volgt mr. dr. Maarten de Haas per januari 2019 op als voorzitter van het MfN-bestuur. Als nieuwe voorzitter wil Çörüz samen met de bij de MfN aangesloten verenigingen de publieke belangenbehartiging versterken, het mediationberoep verder ontwikkelen en mediation meer op de kaart zetten. Çörüz: “Bij mediation nemen mensen zelf verantwoordelijkheid voor het zoeken naar een oplossing. Daarom geloof ik dat er meer mogelijk is met mediation”.

Çörüz is directeur van het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO). Hiernaast is hij actief in diverse (inter)nationale ngo’s. Tot eind december 2018 was hij Lid van de Transitie Autoriteit Jeugd. Van 2001 tot 2012 was hij Lid van de Tweede Kamer voor het CDA, belast met onder meer Veiligheid en Justitie en mensenrechten. In die hoedanigheid was hij delegatieleider voor Nederland bij de OVSE en tevens Mensenrechtenrapporteur bij de OVSE. Na zijn Kamerlidmaatschap was hij consultant bij Corendon Dutch Airlines. Voor zijn Kamerlidmaatschap was hij Lid van de Commissie Gelijke Behandeling en daarvoor werkzaam bij het Amsterdam Centrum Buitenlanders en Lid van de Gemeenteraad in Haarlem. In 2014 heeft Çörüz de post-academische beroepsopleiding appropiate dispute resolution (ADR) specialist/ international legal mediator afgerond.

Overkoepelende beroepsorganisatie
De Mediatorsfederatie Nederland is de overkoepelende beroepsorganisatie voor mediators met een gezamenlijk kwaliteitsregister: het MfN-register.  De verenigingen die de MfN vormen (NMv, vFAS, NVVMA, VMN, NIP en VMO) vullen elkaar aan en versterken elkaar. De organisatie MfN (het MfN-register) onder leiding van directeur mr. Judith Simon-Emaus, draagt sinds 1995 als de autoriteit op het gebied van mediation bij aan de professionalisering van het mediationberoep en verzorgt de kwaliteitsborging.

 

Kom in contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij komen graag met u in contact en antwoorden zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie werkdagen.

020 247 55 00 info@adrinstituut.nl

"*" geeft vereiste velden aan