Word legal mediator

Mediation opleiding

Mediation is de afgelopen jaren veel in beweging. Het is een onmisbaar specialisme voor professionals zoals juristen, HR-managers, bankdirecteuren, medisch specialisten en leidinggevende functionarissen bij ministeries, instellingen en in het bedrijfsleven.

Specialiseer uzelf als legal mediator met onze mediation opleiding. Deze erkende postacademische opleiding is een zeer brede opleiding voor mediators die geschoold willen worden in onderhandelen, mediation en partijbegeleiding. Tijdens de opleiding Mediation krijgt u inzicht in uw eigen stijl én zorgen wij voor doorontwikkeling en aanscherping van deze stijl. Zo wordt u praktisch en theoretisch geschoold naar een stijl die bij u past. En die succesvol is.

Mediation trainingen & specialisaties

Naast onze opleiding Mediation, biedt het ADR Instituut ook een breed scala aan mediation trainingen en mediation masterclasses. Het ADR Instituut is erkend door de NOvA, de KNB en het MfN. Onze mediationopleiding, de mediation masterclasses en mediation trainingen zijn volledig geaccrediteerd en worden met regelmaat geaudit door CEDEO. Het volledige aanbod van mediationopleidingen, -trainingen en specialisaties vindt u hier.

Heeft u behoefte aan een maatwerk mediationopleiding? Kijkt u dan ook eens op onze incompany pagina.

Mediation specialisaties en trainingen:

Kies voor de beste mediation opleiding

Sinds 1996 staan wij landelijk bekend om onze diepgaande mediation opleiding. Wij zijn gespecialiseerd in het opleiden van rechters, advocaten, juristen, bestuurders en managers tot krachtige en reflecterende conflictbemiddelaars.

Waar wij voor staan:

  • Persoonlijke aandacht: tijdens de mediation opleiding besteden wij veel aandacht aan de ontwikkeling van jouw eigen attitude in het omgaan van conflicten, zodat persoonlijke leerdoelen worden behaald.
  • Echte vakkennis: de trainers die aan de mediation opleiding zijn verbonden, hebben een academische achtergrond, zijn zeer ervaren en hebben up-to-date vakkennis.  Zij hebben allemaal veel ervaring in een mediationpraktijk.
  • Ervaring sinds 1996: wij zijn al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het opleiden van mediators met onze kwalitatieve mediation opleiding.
  • Excellent: onze missie is om met de mediation opleiding excellente mediatiors op te leiden.

Erkende mediation opleiding

Onze mediation opleiding is erkend door de NOvA (Nederlandse orde van advocaten), de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) en het MfN (Mediatorsfederatie Nederland). Daarnaast is onze mediation opleiding volledig geaccrediteerd en wordt met regelmaat geaudit door de NRTO. Na onze opleiding ben je erkend mediator en mag je je inschrijven in het MfN-register.

Waar staat MfN-registermediator voor?

Het MfN-register is hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators, erkend door de markt en de rechtspraak. MfN-registermediators hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator hard gemaakt met verschillende toetsen, voordat ze ingeschreven worden in het MfN-register.

Om in te kunnen schrijven in het MfN-register moet je aan drie eisen voldoen:

  1. Succesvol de basisopleiding mediation afgerond;
  2. Slagen voor het theorie-examen;
  3. Slagen voor het assessment.

Verder kunnen MfN-registermediators zich laten inschrijven op een lijst van Raad voor Rechtspraak. Zij kunnen dan doorverwijzingen krijgen vanuit de rechtspraak en in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp.

Mediationopleiding op universitair niveau

Om tot onze mediation opleiding te worden toegelaten vragen wij een afgeronde academische vooropleiding of vergelijkbare werkervaring. Daarnaast moet je minimaal 5 jaar werkervaring hebben in een profit- of nonprofit organisatie en kennis van de Engelse taal op conversatieniveau.

Locatie

De mediation opleiding vindt plaats in Amsterdam (de Bary) of Den Bosch (De Zandkamer).

 

Meer informatie?

Wilt u de opleiding Mediation bij ons volgen? Dan kunt u zich online inschrijven.

Liever eerst verder kennis maken en beoordelen of de opleiding bij u past?
Download onze brochure
– Of doe mee met onze leerzame (gratis) workshop ‘Mediationvaardigheden’

 

Kom in contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij komen graag met u in contact en antwoorden zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie werkdagen.

020 247 55 00 info@adrinstituut.nl

"*" geeft vereiste velden aan