Carol Bloom

Transformatief mediator en trainer

Terug naar overzicht

Medewerkers / Carol Bloom

Carol Bloom

Carol Bloom is een autoriteit op het gebied van Transformatieve Mediation. Opgeleid door Bush en Folger (The Promise of Mediation, VS 1994).

Carol Bloom verzorgde haar eerste training transformative mediation (afgekort TM) voor het ADR Instituut in 2006. Sindsdien komt zij ieder jaar over vanuit haar woonplaats Californië naar Nederland om trainingen te verzorgen voor het ADR Instituut. Hoewel de methode van TM zeer specifiek is, kan het ook een waardevolle aanvulling zijn op een in Nederland gevolgde basisopleiding in de fasciliterende stijl. Carol ís transformatieve mediation en weet haar kennis en ervaring op een zeer inspirerende manier over te brengen.

Haar biografie
Carol V. Bloom is een zeer ervaren mediator en trainer in California. Ze specialiseerde zich in Transformatieve Mediation in 1998 en is gecertificeerd als mediator en is een geautoriseerde trainer voor “the Institute for the Study of Conflict Transformation” (https://iftsoct.wildapricot.org), opgericht door Bush and Folger; auteurs van het originele theoretische kader van Transformatieve Mediation. (Zie hiervoor het boek ‘the Promise of Mediation’ van Bush en Folger (VS, 1994). Carol is een medewerker, bestuurslid, en medeoprichter van de ISCT “ISCT Virtual Institute”, waar zij workshops en trainingen online aanbiedt.

Gebruikmakend van deze unieke methode trainde Carol mediators en andere professionals in organisaties binnen de non-profit, private en publieke sector in de Verenigde Staten. Als mediator is ze gespecialiseerd in werk gerelateerde geschillen; onder andere de Verenigde Staten Postal Service, de US Forest Service en de US Transportation Security Administration. Daarnaast heeft Carol een eigen praktijk waarbij ze haar deskundigheid gebruikt voor familie, buurt, maatschappelijke en slachtoffer-dader bemiddeling, alsmede opleiding en facilitering diensten.

In 2002 is Carol begonnen met het aanbieden van Transformatieve Mediation trainingen in Nederland. Ze heeft haar Nederlandse spreekvaardigheid overgehouden aan de periode dat ze in Amsterdam woonde in de jaren ‘80. Haar stijl van trainen is zeer dynamisch, reflectief en gevoelig. Deelnemers spreken lovend over haar manier van trainen op het gebied van de breedte en diepgang die zij ervaren in haar uitgebreide basisopleiding in Nederland.

Meer informatie: Carol Bloom

 

Kom in contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij komen graag met u in contact en antwoorden zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie werkdagen.

020 247 55 00 info@adrinstituut.nl

"*" geeft vereiste velden aan