Referentie

“Het is boeiend om te zien dat mediation een vastgelopen zaak weer in beweging kan krijgen”.

Maaike de Jong, arbeidsrechtadvocaat bij Workx advocaten: “De toegevoegde waarde van mediation was voor mij al langer evident. Alleen wie is een goede opleider? Wie kan mij het vak het beste leren? Na gesprekken met collega’s koos ik voor ADR.

Maaike de Jong is een van de oprichters van Workx advocaten, een kantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht. Ze werkte van 2003 tot 2011 als advocaat bij NautaDutilh. De wil om zaken anders aan te pakken was een van haar drijfveren om samen met collega’s een nieuw kantoor op te richten.

Workx advocaten onderscheidt zich van de traditionele advocaat: het kantoor werkt pro-actief en oplossingsgericht. “Daar hoort ook een bredere kijk op en aanpak van het dispuut bij. Dus ook mediation.”

“Het is boeiend om te zien dat mediation een vastgelopen zaak weer in beweging kan krijgen. Door hun conflict kunnen partijen soms niet meer echt naar elkaar luisteren. Inzet van mediation kan ertoe leiden dat partijen gezamenlijk tot een oplossing komen”.

Effectieve Oplossingen: “Breder kijken”
Door je alleen te focussen op zaken als de datum uitdiensttreding of een toe te kennen vergoeding kom je in sommige zaken niet tot een echte oplossing. Mediation kan een vastgelopen zaak weer in beweging krijgen. De houding van de wederpartij is vanzelfsprekend wel van belang. Beide partijen moeten open staan voor een dergelijke wijze van geschilbeslechting.”

Toegevoegde Waarde: “Beste pers”
“De toegevoegde waarde van mediation was voor mij al langer evident. Alleen wie is een goede opleider? Wie kan mij het vak het beste leren? Na gesprekken met collega’s koos ik voor ADR. Daar had ik meerdere redenen voor. ADR is geaccrediteerd en het meest uitvoerig. De deelnemers hebben over het algemeen een academische achtergrond; voor mij was het niveau van de deelnemers belangrijk. Net als de diversiteit. Bij ADR komen niet alleen juristen. Tot slot speelde een commerciële reden: ADR heeft de beste pers, het instituut staat goed aangeschreven. Als je bij ADR een opleiding hebt gevolgd, geeft je dat ook marktwaarde.

Excellentie: “Goede intervisie, ook nog ná de opleiding”
“De opleiding heeft me veel geleerd over mijn functioneren en mijn rol als advocaat. Het goed kunnen mediaten is een aanvulling op mijn vak. Ik heb breder leren kijken, een zaak van verschillende invalshoeken leren bezien. Ook tijdens onderhandelingen merk ik dat ik creatiever ben geworden. Bovendien heeft de opleiding me een bijzondere intervisiegroep opgeleverd waar ik soms ook een case inbreng. Eén keer in de acht weken komen we samen; die casusbesprekingen zijn heel leerzaam.”

Kom in contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij komen graag met u in contact en antwoorden zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie werkdagen.

020 247 55 00 info@adrinstituut.nl

"*" geeft vereiste velden aan