Interview
21 januari 2020

“Ik durf te zeggen dat je echt wel ‘ballen’ moet hebben om aan mediation te beginnen. Er komt op tafel wat het meest pijn doet.”

Jocelyne Tophoff en Amber Hornung werken allebei als (MfN-)mediator bij Victor Advocaten in Alkmaar.  Daar houden ze zich bezig met arbeidsrechtelijke en zakelijke mediations, onder meer binnen de zorg en overheden.

Jocelyne werkt daarnaast als advocaat gespecialiseerd in contracteren, inkoop en aanbestedingen, Amber als zelfstandig trainer, coach en consultant van managers en teams binnen de zorg. Ze leerden elkaar kennen bij het ADR Instituut, waar zij in 2014 de beroepsopleiding tot legal mediator volgden.

“Bij mediation komt op tafel wat er in het conflict het meest pijn doet. Dat is anders dan in een juridische procedure. Ik durf te zeggen dat je echt wel ‘ballen’ moet hebben om aan mediation te beginnen.”

Waarom zijn jullie een mediationopleiding gaan volgen?

Amber: “De eerste keer dat ik in aanraking kwam met mediation was als juridisch adviseur. De directeur had een conflict met de ondernemingsraad, dat werd mediation. Ik zat daarbij en was onder de indruk van de externe mediator en het mediationproces. Dat wilde ik ook gaan doen. Toen ik mij op een opleiding ging oriënteren werd het ADR Instituut mij aangeraden door andere mediators.” 

Jocelyne: “Ik ken mediation al langer en was er al een voorstander van om niet ieder conflict in de rechtszaal uit te vechten. Dat duurt lang, kost veel geld en leidt vaak tot meer bonje, in plaats van een échte oplossing voor het conflict. Bovendien wilde ik als aanvulling op mijn advocatenpraktijk meer leren over onderhandelingsvaardigheden. Zo ben ik bij het ADR Instituut terechtgekomen.”

Wat is het belangrijkste dat jullie tijdens de opleiding hebben geleerd?

Jocelyne: ”Ik heb geleerd om mijn mond te houden, heel goed te luisteren en op een goede manier feedback te geven. Daarnaast heb ik beter leren reflecteren, zowel op mijzelf als op de ander en het proces. Dat zijn tot nu toe voor mij de meest nuttige tools gebleken.”

Amber: “Dat onderstreep ik helemaal. Luisteren, op de juiste manier vragen stellen en reflecteren zijn goud waard. En ik heb ook geleerd dat emoties niet eng zijn, maar juist de sleutel in een conflict. Ik train ambtenaren in mediationvaardigheden en emoties zijn dan altijd een groot topic. Veel mensen blijven daar toch liever van weg.”

”Wat ik heb geleerd helpt mij ook in mijn praktijk als advocaat”, vervolgt Jocelyne. “In ieder conflict dat zich nu bij mij aandient kan ik direct inschatten of het zich leent voor mediation. Daarnaast ben ik veel beter in staat te achterhalen waar het echt steekt bij mijn klanten. Ook bij het onderhandelen heb ik er veel aan. Ik heb meer oor voor de échte belangen, ook bij de wederpartij. Dat opent vaak veel meer mogelijkheden. Eigenlijk raad ik iedere advocaat aan om de opleiding te doen.”

Waarom zijn jullie als mediators gaan samenwerken?

Jocelyne: “We hebben de handen nu ineen geslagen, omdat we denken dat het goed is om vanuit een advocatenpraktijk ook mediation aan te bieden. Vaak denken partijen in een conflict daar nog niet aan, omdat ze er nog niet bekend mee zijn.” “Mediation kan voor partijen ook wel spannend en confronterend zijn”, vult Amber aan. “Bij mediation komt namelijk op tafel wat er in het conflict het meest pijn doet. Dat is anders dan in een juridische procedure. Ik durf te zeggen dat je echt wel ‘ballen’ moet hebben om aan mediation te beginnen.“

“Er zijn ook nog niet veel advocaten die zakelijke conflicten naar een mediator doorverwijzen. Dat heeft denk ik met imago te maken”, vervolgt Amber. “Mediation heeft toch nog steeds een wat softere uitstraling. Bovendien merk ik in de praktijk dat advocaten er niet altijd van op de hoogte zijn wat mediators allemaal kunnen.” 

Jocelyne: “Ik sluit ook niet helemaal uit dat sommige advocaten zakelijke mediation als een commerciële bedreiging zien. Het bijt elkaar natuurlijk een beetje. Als een zaak succesvol wordt gemediate, loop je als advocaat omzet mis. Mediation is tenslotte veel sneller en efficiënter dan een procedure.”

“Nu we vanuit Victor Advocaten ook mediation aanbieden raken onze klanten er in ieder geval via ons bekend mee. En we merken dat. Mensen bellen nu rechtstreeks naar kantoor voor mediation.” besluit Amber.

> Meer informatie over de Beroepsopleiding (Legal) Mediator

 

Kom in contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij komen graag met u in contact en antwoorden zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie werkdagen.

020 247 55 00 info@adrinstituut.nl

"*" geeft vereiste velden aan