Conflicthantering betekenis

Conflicthantering is een essentiële vaardigheid in zowel persoonlijke als professionele omgevingen. Het omvat het begrijpen van de verschillende conflictstijlen en het vermogen om conflicten effectief op te lossen. Conflicthantering kan worden bereikt door middel van mediation en onderhandelen.

Conflictstijlen zijn de verschillende manieren waarop individuen reageren op conflicten. Dit omvat vermijden, concurreren, samenwerken, aanpassen en compromissen sluiten. Het begrijpen van de verschillende conflictstijlen is cruciaal om effectief met conflicten om te gaan.

Training conflicthantering

Het beheersen van conflicthantering is een vaardigheid die wordt aangeleerd en ontwikkeld tijdens trainingingen conflicthantering. Door het begrijpen van de verschillende conflictstijlen en het gebruik van effectieve methoden zoals conflicthantering en mediation en onderhandelen, kan men conflicten oplossen en relaties versterken. Het ADR Instituut biedt veel verschillende trainingen die u vaardig in conflicthantering maken, zoals onze training Harvard Onderhandelen en onze beroepsopleiding tot (legal) mediator. Als u meer wilt weten over conflicthantering en hoe u deze vaardigheden kunt verbeteren, neem dan contact op voor een kennismaking.

Wat is conflicthantering

Conflicthantering en mediation en conflicthantering en onderhandelen zijn technieken die worden gebruikt om conflicten op te lossen door middel van bemiddeling door een neutrale derde partij: de mediator. Mediation is vooral effectief bij complexe conflicten waarbij de partijen niet in staat zijn om er samen uit te komen. Het doel van mediation is om een oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is. De rol van de mediator is hier van essentieel belang, omdat de mediator moet onderhandelen met beide partijen. Onderhandelen is het proces waarbij de partijen samenwerken om tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is. Het doel van onderhandelen is om de belangen van beide partijen te begrijpen en een oplossing te vinden die aan beide kanten tegemoetkomt.

Kom in contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij komen graag met u in contact en antwoorden zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie werkdagen.

020 247 55 00 info@adrinstituut.nl

"*" geeft vereiste velden aan