Arbeidsmediation

Wat is arbeidsmediation?

Tegenwoordig is arbeidsmediation onmisbaar in het Arbeidsrecht. Het wordt geregeld bij arbeidsconflicten ingezet. Maar wat houdt arbeidsmediation in, wat doet een arbeidsmediator en hoe word je een arbeidsmediator?

Als er sprake is van een arbeidsconflict is het nuttig om een arbeidsmediator in te schakelen. Arbeidsmediation is een manier om het arbeidsconflict onder begeleiding van een onafhankelijke mediator op te lossen. De mediator is een onpartijdig gesprekleider. Het doel van arbeidsmediation is om in meerdere gesprekken achter de kern van het probleem te komen. Uiteindelijk wil je samen tot een oplossing komen waar beide partijen achter staan.

Ben je erkend mediator en wil je opgeleid worden als arbeidsmediator?
Dan kun je kiezen voor onze specialisatieopleiding Arbeidsmediation.

Specialisatieopleiding Arbeidsmediation

Voor conflicten op de werkvloer worden steeds vaker een arbeidsmediator ingezet. Daardoor is de vraag naar een gespecialiseerde arbeidsmediators groot. Onze specialisatieopleiding Arbeidsmediation geeft alle de instrumenten waar de arbeidsmediator van nu over moet beschikken.

Tijdens deze specialisatieopleiding leiden wij je op tot een professionele arbeidsmediator. De training is opgebouwd in vier studiedagen, waar onder meer de volgende onderwerpen naar voren komen:

• Wetgeving en jurisprudentie rond het arbeidsrecht en het sociaal zekerheidsrecht
• De impact van hiërarchie en machtsverschillen bij arbeidsconflicten
• De rol van de ondernemingsraad bij arbeidsmediation
• Specifieke regels en dilemma’s bij ziekte en arbo-mediations
• Aandachtspunten bij het vastleggen van verslagen en de vaststellingsovereenkomst

Aanmelden

De specialisatieopleiding Arbeidsmediation is, naast kennisoverdracht, gericht op het toepassen van mediationvaardigheden en veel samen oefenen. Onder leiding van ervaren trainers ga je in kleine groepen aan de slag met theoretisch kader, rollenspelen en praktische casussen. Naast de specialisatie Arbeidsmediation, is deze training dus tevens een opfrismoment voor je vaardigheden als mediator.

Meld je aan voor deze specialisatie opleiding.

Wat doet een arbeidsmediator?

Een arbeidsmediator is gespecialiseerd in het bemiddelen van arbeidsconflicten. Hij of zij helpt bij het vinden van een oplossing waarmee alle betrokkenen tevreden zijn. Momenteel zijn er geen speciale eisen waar een arbeidsmediator aan moet voldoen. Maar in de praktijk gaan verwijzingen voor arbeidsmediation veelal naar de specialisten. Het is dus verstandig om je op dit vak te richten door middel van opleidingen en trainingen.

Vereniging Arbeidsmediator Nederland

De VAN (Vereniging Arbeidsmediator Nederland) heeft het Beroepsprofiel Arbeidsmediator ontwikkeld, met als doel de kwaliteit en profilering van de professionele arbeidsmediator in Nederland te vergroten. Onze specialisatieopleiding Arbeidsmediation sluit volledig aan op het beroepsprofiel dat de VAN heeft ontwikkeld.

Bekijk onze opleiding arbeidsmediation.

Kom in contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij komen graag met u in contact en antwoorden zo snel mogelijk, in ieder geval binnen drie werkdagen.

020 247 55 00 info@adrinstituut.nl

"*" geeft vereiste velden aan